LISTA PÅ VAD MAN KAN GÖRA FÖR ATT FÅ EN EXTRAORDINÄR HEMMAHELG I KARANTÄN:
 
Gör en stor frukost, likt en hotellfrukost
Tänk er massor med olika pålägg, gör en smoothie, ät länge, häll upp yoghurt med smarrig müsli, rosta dina mackor eller tillaga scones! Apelsinmarmelad med en starkare ost ex. prästost är underskattat!
 
Basta
Slå på en spellista som ex. Backgroundmusic eller lugna favoriter, lägg bastudoft i vattnet, eller några droppar vademecum så öppnar sig luftvägarna. Hoppa in i bastun med en bra inpackning i håret och ta sedan en lång dusch och skrubba varann på ryggen.
 
Se en riktigt bra film
Har du sparat på någon film som du velat se vid ett speciellt tillfälle? Eller har du en favoritfilm du kan se om och om igen? Planera noggrannt vilket snacks du vill ha och starta filmen så att den är klar precis när du vill gå och lägga dig.
 
Sovmorgon med 1h mys innan uppstigning
En personlig favorit, sov tills ni vaknar, den som vaknar först bör väcka den som sover med en ryggmassage (finns inget bättre sätt att vakna på), ligg kvar i 1h och bara mys - utan telefoner. 
 
Renbäddad säng
Hårda nytvättade sängkläder bör planeras in till fredagkväll, och du bör även ha tagit den där bastun innan läggdags med en nyskrubbad rygg. Sen sover du som attan.
 
Ta en promenad på ett nytt stråk
För att separera vardagen från helgen bör du ta dig ut på nya stigar eller vägar för att få en känsla av att det faktiskt är extraordinärt. Man hittar alltid något fint att se på, och nya samtalsämnen och tankar ploppar upp.
 
Laga en mer avancerad maträtt, som tar tid
Om du gillar att laga mat med din partner så planera in något supersmarrigt att tillaga, gör förrätt och efterrätt och hela kittet! Tips är att göra pannacotta på skumbanan med hallon på toppen! Den är enkel och snabb men behöver minst 4h i kylen. Stek bröd i vitlökssmör och smält en smakfull ost på, släng på lite räkor! 
 
Dricka mycket te och äta mjuk kaka
Tag flera te- eller kafferaster emellanåt, och ät en mjuk kaka, ex sockerkaka eller mjuk pepparkaka (är besatt), och där med stanna upp dagen litegrann och känn in ledigheten.
 
Elda i kaminen
Med en myseld när mörkret lagt sig kan man inte annat än få en rejäl ledighetskänsla.
 
Designa och bygga pepparkakshus
För att slutligen inte hamna i disk och tvättrutinen, så bör ni göra ett pyssel som är aktuellt för årstiden. Just nu är det ju faktiskt läge att börja designa ett eget pepparkakashus, speciellt under denna pandemi. Ni kan kombinera detta med punkten att dricka mycket te! Eller varför inte planera/tillverka lite julklappar eller julrim om ni brukar ha sådant!
 
Spela spel
Schack är underskattat! Som vi spelade schack jag och Kristoffer när vi satt på Lappgatan och inväntade tillträdet till huset! Det var så otroligt mysigt, och det är faktiskt ett roligt spel, ibland måste man tävla mot varann på blodigt allvar.
 
 
Det var allt för denna gång, jag hoppas att jag inte enbart hjälpte mig själv inför våra kommande hemmahelger innan lillorven anländer.
Have a nice quarantine!
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress